שאלת המזונות היא השאלה הראשונה העולה כשמתחילים לדבר על גירושין, נשאלתי אינספור פעמים "כמה אקבל מזונות עבור הילדים"?! התשובה משתנה ממקרה למקרה ואינה חד משמעית , תלוי במספר הילדים, גילאי הילדים , הכנסות הצדדים , החזקת מדו"ר , מחציות , חלוקת זמני שהות ופרמטרים שיש לשקלל אותם על מנת לתת תשובה עניינית ומספקת . רכוש הצדדים- גם זו תשובה משתנה מאחד לשני בהתאם לנתונים הקיימים , כאשר בבסיס הרעיון , החלוקה הינה שווה בין בני הזוג בגין נכסים, מיטלטלין, וזכויות סוציאליות שצברו בשנות נישואיהם .
יפוי כוח מתמשך , הינו מסמך כשמו כן הוא. בו אדם מסמיך בעודו צלול ומבין בדבר, אדם אחר להיות עבורו אפוטרופוס ליום בו יחדל מלהבין בדבר , או במילים אחרות ביום בו לא יוכל לקבל החלטות עבור עצמו, הן בפן האישי, הרפואי והכלכלי . האדם העורך יפוי כוח מתמשך נקרא - הממנה . ויש ביכולתו לייפות את כוחו של אדם שהוא סומך עליו (בדר"כ אלו הילדים, האחים , בני הזוג ) ,ניתן לייפות את כוחם של מס אנשים ביחד ולחוד , למס תחומי אחריות שונים. את יפוי הכוח המתמשך, עורכים אצל עו"ד המוסמך לכך מטעם האפוטרופוס הכללי , ועבר הכשרה ייעודית לכך. עם עריכת המסמך כאמור, חוסכים זמן יקר ועגמת נפש למשפחה שיקירה חדל מלהיות צלול ויש צורך למנות עבורו אפוטרופוס ע"י בית המשפט ,ובמקרה שאין הסכמה ע"י בני המשפחה על זהות האפטרופוס - בימ"ש ימנה כזה מטעמו ,שלמעשה בימ"ש ימנה אדם זר שיחליט עבור הזקוק למינוי. את יפוי הכוח המתמשך יפקיד עוה"ד אצל האפוטרופוס הכללי, ויפעילו רק במידה שהממנה הפסיק להבין בדבר ואיבד את צלילותו וכושר שיפוטו. חשוב לציין, יפוי כוח מתמשך אינו מחליף צוואה והינו תקף כל זמן שהממנה בחיים, עם מותו של הממנה מתבטל יפוי הכוח המתמשך (בין אם הופעל ובין אם לא) . יפוי כוח מתמשך זהו הליך שחוקק בשנת 2017 על מנת לתת לאדם בעודו צלול את זכות הבחירה מה ומי יחליט עבורו ביום שיזדקק לכך . מומלץ מאד!!!
צוואות וירושות נושא כאוב או "לא נוח" לדבר עליו, שכן נושא זה נוגע לסוף חייו של האדם ומה ייעשה ברכושו . אדם שיש ברצונו למנוע מחלוקות וקרע בין יורשיו, ידאג לערוך צוואה ברורה ומקצועית אצל עו"ד מוסמך , צוואה שלא תותיר אי וודאות או עילות לפסילתה . אדם שלא ערך צוואה, במותו יחול על יורשיו חוק הירושה המחלק את עזבונו לפי הנתונים הקבועים בחוק , יוצא צו ירושה ולפיו יקבל כל יורש את חלקו מבלי להתחשב בקרבתו או בדאגתו של מי מהיורשים יותר לנפטר. אז איך אני נוהגת להגדיר זאת? "צדקה תציל ממוות , ועריכת צוואה תציל ממחלוקות"
קניית בית בדר"כ הינה העסקה הגדולה והמשמעותית שעושה אדם בחייו